Verborgen Verhalen van de Grote Kerk [gesloten]

De Grote Kerk is een plek waar sinds 1470 verhalen zijn ontstaan. Van Alkmaarse held Maerten Pietersz. van der Mey, de vrouw die zich omkeerde in haar graf en het oudst bespeelbare orgel tot het nieuwste onderdeel: het verhaal van Het Grote Raam. Ontdek de ruimte die vroeger diende als gevangenis en het verhaal achter het koninklijk toilet. De gids vertelt je er alles over!

Let op: de Verborgen Verhalen zijn gesloten.

Loop langs de Verborgen Verhalen

Vele verhalen zijn nog niet verteld over de meer dan vijfhonderd jaar oude Grote Kerk van Alkmaar. Onze gidsen zullen deze verhalen graag onthullen.

Wist je bijvoorbeeld dat het raam waar het allemaal over gaat, ooit al eerder een ontzetraam was? En misschien heb je gehoord van een rijk echtpaar uit de Gouden Eeuw dat door Rembrandt op twee aparte schilderijen is geschilderd: Maarten Soolmans en Oopjen Coppit. Oopjen stierf in 1689 en werd in deze kerk begraven. Ontdek het westportaal, een ruimte die nooit toegankelijk is. Je beleeft het allemaal tijdens de rondleiding langs de Verborgen Verhalen.

Praktische informatie [let op: gesloten]

Tickets: €7,50 p.p. (excl. €1,50 transactiekosten per bestelling)

Tickets kan je het beste vooraf online via deze website kopen om zeker te zijn van een plekje in de rondleiding. Het is ook mogelijk om tickets aan de deur te kopen, maar daarbij kunnen we geen zekerheid bieden dat er nog voldoende tickets beschikbaar zijn. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

Je wordt op het afgesproken tijdstip opgevangen bij de hoofdingang van de kerk en krijgt een fluoriserend hesje.

Vragen over tickets
Voor vragen over tickets op de dag zelf, graag even bellen met onze dagcoördinator: 06 16 52 62 09 (vrijdag, zaterdag en zondag). Andere vragen kun je mailen naar info@hetgroteraam.nl.

Let op: de Verborgen Verhalen zijn gesloten.

Opbrengst voor Het Grote Raam

Stichting Het Grote Raam organiseert, naast de Geheime Zolders, deze tweede rondleiding genaamd Verborgen Verhalen van de Grote Kerk. Onze vrijwillige gidsen zullen deze verhalen graag onthullen. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe glas-in-loodraam dat door Fiona Tan is ontworpen.

Wist je dat je ook op andere manieren bij kunt dragen aan Het Grote Raam? Zo kun je een glastegeltje of zelfs een heel paneel van het nieuwe ontwerp schenken! Doneren kan ook door Vriend voor de Eeuwigheid te worden.

Mogelijk gemaakt door