Ontdek de Geheime Zolders [tijdelijk gesloten]

Na meer dan 500 jaar opende de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Langs ongebaande paden kon je onder leiding van een gids de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter bekijken. Je ontdekte geheim gebied en genoot van het uitzicht.

*alleen toegankelijk vanaf 12 jaar

Let op: de Geheime Zolders zijn tijdelijk gesloten.

Ontdek de Geheime Zolders

Via de 122 treden tellende toren met prachtig stenen schroefgewelf en eeuwenoude traptreden kom je op het eerste bordes op meer dan 20 meter hoogte, met meteen al een machtig uitzicht op het binnenwerk van de kerk. De gids vertelt over het tongewelf, de lijkenluiken en over het werk van de vele ambachtslieden meer dan 500 jaar geleden. Je staat hier vlak naast Het Grote Raam van 6 meter breed en 23 meter hoog en uiteraard praten we je bij over onze plannen voor het nieuwe glas-in-lood raam.

“SPECTACULAIRE ROUTE OVER DE ZOLDERS VAN DE GROTE KERK.”

Het Noordhollands Dagblad

Vervolgens via een steile trap naar de zolders op 30 meter hoogte, langs het tongewelf dat nu onder je voeten ligt, de kroonluchters, uilenkast, de trommel die het carillon aanstuurt, wandelend boven de plafondschildering van Het Laatste Oordeel en onder imposante balkenconstructies door met als toetje een spectaculair uitzicht op de stad.

uitzicht over de stad

Praktische informatie [let op: momenteel gesloten]

Tickets (vanaf 12 jaar): €10,00 p.p. (excl. €1,50 transactiekosten per bestelling)

Tickets kan je het beste vooraf online via deze website kopen en zelf een datum in de kalender vastleggen. Als de kerk open is kan je bij de ingang ook tickets kopen maar het is niet zeker of die dan nog beschikbaar zijn. De zolder-tour duurt ongeveer 1 uur.

Je wordt op het afgesproken tijdstip opgevangen bij de hoofdingang van de kerk en krijgt een fluoriserend hesje en bouwhelm. Om de veiligheid te garanderen mogen er slechts zes personen tegelijk naar boven.

Vragen over tickets
Voor vragen over tickets op de dag zelf, graag even bellen met onze dagcoördinator: 06 16 52 62 09 (zaterdag en zondag). Andere vragen kun je mailen naar info@hetgroteraam.nl.

Let op: de Geheime Zolders zijn tijdelijk gesloten.

*alleen toegankelijk vanaf 12 jaar

Opbrengst voor Het Grote Raam

Deze schitterende zolderbeklimming wordt mogelijk gemaakt door Stichting Het Grote Raam met medewerking van vele vrijwilligers. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het nieuwe glas-in-lood raam van Het Grote Raam, het grootste kerkraam van het vasteland van Europa. De onthulling van dit raam is gepland op 7 oktober 2023.

Mogelijk gemaakt door