Nieuws

27 januari 2022

Geheime Zolders heropend!

Na een onverwachte sluiting van 2 maanden worden de rondleidingen over de Geheime Zolders heropend! Al ruim 2100 bezoekers mochten de geheimen van de Grote Kerk in Alkmaar ontdekken. Op 29 januari worden de trappen afgestoft en de piepende deuren opnieuw geopend voor nog veel meer bezoeken aan de Geheime Zolders.

Samen met een gids en maximaal 4 bezoekers struin je over de krakende, houten gewelven en kom je alles te weten over deze zolders die na 500 jaar zijn geopend voor publiek. Een enthousiaste bezoeker van de deelt haar ervaring: “Het is spectaculair. Als je beneden staat kun je je niet bedenken dat je daarnet over het plafond hebt gelopen. Een unieke ervaring, ik ben blij dat ik naar boven ben geweest!”. Ze heeft net de 122 eeuwenoude traptreden beklommen, genoten van het uitzicht op het binnenwerk van de kerk en de geheimen van de kerkzolders ontdekt. Aan het eind van de rondleiding boven is er nog tijd om te genieten van een spectaculair uitzicht op de stad. 

Vrijwilligers staan weer te springen om de bezoekers rond te leiden. Het geld dat wordt opgehaald met de rondleidingen komt ten goede aan Het Grote Raam, dat in 2023 wordt geplaatst.

Tickets kosten €10,- en die kan je het beste vooraf kopen via de pagina van de Geheime Zolders.