Word vrijwilliger

Wat leuk dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden! Op dit moment is de poule voor De Geheime Zolders, het deelproject van Het Grote Raam, al dusdanig groot dat we hebben besloten de nieuwe aanwas te pauzeren. Wel staan er nog andere mooie projecten voor Het Grote Raam op de planning, waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken. Door je via onderstaande link aan te melden als vrijwilliger, beland je dus op een soort ‘wachtlijst’. We bewaren je gegevens en nemen contact met je op wanneer er weer plaats is binnen onze gezellige poule.

De opbrengst van alle projecten gaan, net zoals nu bij de Geheime Zolders, naar Het Grote Raam: het nieuwe glas-in-loodraam van een van de grootste kerkramen van Europa. De onthulling van dit raam is gepland op 7 oktober 2023.

Vrijwilliger worden? Meld je aan!

Praktische informatie

Voor het team van enthousiaste gidsen wordt uitgekeken naar betrokken en enthousiaste Alkmaarders. Zie je de waarde van Het Grote Raam én lijkt het je leuk om je in te zetten voor een bruisende en onderling verbonden stad? Dan geven we je graag wat meer praktische informatie.

  • Minimaal 2 diensten per 2 weken
  • Diensten zelf online inboeken
  • Eén dienst is 2,5 uur inclusief pauze
  • Twee tochten per shift

Diensten kun je zelf online inboeken. Daardoor kun je als vrijwilliger zelf bepalen wanneer je ruimte hebt in je agenda voor het geven van een rondleiding. Per dienst verzorg je 2 ontdekkingstochten over de kerkzolders. Je beklimt dus tweemaal per dienst de 122 traptreden, gemaakt van hergebruikte altaarstenen en sacrofaagdeksels. Het is daarom belangrijk dat je goed ter been bent. Omdat je vanzelfsprekend ook aandacht houdt voor een stukje veiligheid van je maximaal 6 bezoekers, hanteren we voor vrijwilligers een minimale leeftijd van 21 jaar.

Liever met beide benen op de grond blijven staan? We zijn ook op zoek naar enthousiaste kassamedewerkers! Je draait dan dezelfde diensten als de gidsen, maar ontvangt bezoekers en zorgt dat ze hun weg vinden naar de start van de Geheime Zolders.


Contact

Heb je een vraag over de rondleidingen, de vrijwilligerscommunity, Het Grote Raam of heb je een suggestie? Mail naar vrijwilligers@hetgroteraam.nl.