Word vrijwilliger

Dit jaar opent de Grote Kerk in Alkmaar haar geheime zolderruimtes voor kleine groepen bezoekers onder leiding van een team van vrijwillige gidsen. Zo kan je op bijna 30 meter hoogte over de vliering, boven de fraaie houten tongewelven en onder het immens hoge dak doorlopen. Je krijgt een prachtig inkijkje in de bouwgeschiedenis van de kerk en eindigt met een adembenemend uitzicht over de stad Alkmaar.

Voor deze spectaculaire rondleidingen stellen we een team samen van enthousiaste Alkmaarders. Als gids of kassamedewerker word je lid van een hechte club van bevlogen doeners, denkers en makers. Op maandelijkse verdiepingsavonden en borrels vergroot je je kennis én je professionele netwerk. Schaaf tijdens de rondleidingen je presentatieskills en CV bij, terwijl je onvergetelijke verhalen opdoet over de Grote Kerk en de roemruchte geschiedenis van jouw dagelijkse omgeving. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan Het Grote Raam, het nieuwe glas-in-loodraam van een van de grootste kerkramen van Europa. De onthulling van dit raam is gepland op 7 oktober 2023.

 

Vrijwilliger worden? Meld je aan!

Praktische informatie

Voor het team van enthousiaste gidsen wordt uitgekeken naar betrokken en enthousiaste Alkmaarders. Zie je de waarde van Het Grote Raam én lijkt het je leuk om je in te zetten voor een bruisende en onderling verbonden stad? Dan geven we je graag wat meer praktische informatie.

  • Minimaal 2 diensten per 2 weken
  • Diensten zelf online inboeken
  • Eén dienst is 2,5 uur inclusief pauze
  • Twee tochten per shift

Diensten kun je zelf online inboeken. Daardoor kun je als vrijwilliger zelf bepalen wanneer je ruimte hebt in je agenda voor het geven van een rondleiding. Per dienst verzorg je 2 ontdekkingstochten over de kerkzolders. Je beklimt dus tweemaal per dienst de 122 traptreden, gemaakt van hergebruikte altaarstenen en sacrofaagdeksels. Het is daarom belangrijk dat je goed ter been bent. Omdat je vanzelfsprekend ook aandacht houdt voor een stukje veiligheid van je maximaal 6 bezoekers, hanteren we voor vrijwilligers een minimale leeftijd van 21 jaar.

Liever met beide benen op de grond blijven staan? We zijn ook op zoek naar enthousiaste kassamedewerkers! Je draait dan dezelfde diensten als de gidsen, maar ontvangt bezoekers en zorgt dat ze hun weg vinden naar de start van de Geheime Zolders.


Contact

Heb je een vraag over de rondleidingen, de vrijwilligerscommunity, Het Grote Raam of heb je een suggestie? Mail naar vrijwilligers@hetgroteraam.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 06-27195266.